En fotbollsspelare står och pustar ut på planen.
Mikael Dyrestam stod för en gedigen hemmapremiär i segermatchen mot Sirius. Foto: Carl Wickström / Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Dyrestam övertygade i hemmapremiären

Mikael Dyrestam "Jag kunde önskat mig en bättre start".
2:09 min

I hemmasegern för Kalmar FF mot Sirius fick Mikael Dyrestam göra sin hemmapremiär inför Kalmarpubliken. Det blev en lyckad och händelserik premiär för Dyrestam som även hann byta mittbackspartner innan slutsignalen löd.

I hemmamötet mot Sirius fick Kalmarpubliken se ett nytt ansikte i mittbacken Mikael Dyrestam. Han bildade mittbackspar tillsammans med lagkaptenen Viktor Elm.  Sin första match för Kalmar FF i allsvenskan gjorde Dyrestam i bortasegern mot GIF Sundsvall, men även hans hemmapremiär blev en lyckad historia. Dyrestam var en av planens bästa spelare och gjorde livet surt för Siriusanfallarna matchen igenom. 

–Det är skönt att kunna få vinna i första matchen på Guldfågeln Arena. Jag kunde inte önskat mig en bättre start, säger Dyrestam efter slutsignalen. 

Mötet mellan Kalmar FF och Sirius blev en händelserik historia med sex mål och mängder av målchanser åt båda håll. Trots det så stod Dyrestam för en bra insats och var resolut i sitt försvarsspel. Han fick dessutom byta mittbackskollega då Viktor Elm var tvungen att kliva av i paus. In bredvid Dyrestam kom istället Stefan Larsson som flyttades in från sin ytterbacksposition.  

–Det fungerade bra med Stefan också, han var tydlig, och kommunikationen funkade bra. Han gjorde det bra i mitten (mittback) också, säger Dyrestam.

Dyrestam kommer senast från Holländska NEC men har tidigare spelat för IFK Göteborg ett lag som han lämnade 2013. Men nu är han återigen en allsvensk spelare och skrev i somras på ett kontrakt med Kalmar FF som sträcker sig över hela 2018, och den första tiden i sin nya klubb tycker han lovar gott inför framtiden. 

–Den här föreningen är väldigt familjär. Väldigt bra killar utanför planen som tar hand om en. En fin förening och en bra allsvensk klubb. 

Kalmar FF har efter segern mot Sirius vunnit fem av de senaste sex tävlingsmatcherna. En trend som Dyrestam hoppas kommer hålla i sig.

–Vi ska bara fortsätta med den här positiva trenden som vi är inne i just nu så ska det nog gå bra, säger Dyrestam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".