Sara Sethsson bredvid kläder på hängare.
Sara Sethsson är stylist från Kalmar. Hon menar att 80-talet är på väg tillbaka i modevärlden. Foto: Privat & Berit Roald/TT
Kalmar län

Modet i höst är androgynt och uppklätt

Höstens trender: Rött, gult, ormskinn och så lite lack
3:34 min

Återanvänd, sätt ett skärp i midjan och fullända din höstlook med en brosch till färgklick. Det är Kalmarstylisten Sara Sethssons tre billigaste tips.

Stylisten Sara Sethsson från Kalmar ser fram emot en spännande modehöst 2017. Den är färgstark och den innehåller material och mönster som är nya.

– Man kan se trender av 80-talet som kommer tillbaka men inte det här riktigt skrikiga och neoniga och inte heller de pastelliga utan det är mer klara färger, menar Sara Sethsson.

Gult, rött, blått och vitt är färger som kommer synas i höst. Kritstrecksrandigt och ormmönstrat kommer vi också ta på oss under resten av året. Materialmässigt är det sammet och lack som gäller och inte minst jeans. Jeans i alla dess former.

Den starkaste trenden förutom det färgrika är annars det mer dressade modet med kavajer, gärna av dubbelknäppt art, och kostymaktig byxa till. Just det här modet ser Sara Sethsson som mer androgynt, det är ganska lika för både kvinnor och män.

Annars är det återvinning som är Sara Sethssons bästa tips:

– Det behöver ju inte alltid vara nytt, bara man mixar ihop det annorlunda.

Plocka fram dina gamla kläder och fräscha upp dem med ett skärp och en rejäl färgklick till brosch så är du hemma modemässigt hösten 2017.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".