Blommor och ljus på brygga
Foto: Sigrid Edsenius/Sveriges Radio
Nybro

Obehöriga tog sig in på Åkrahäll – skapar oro på skolan

Säkerhetschefen: "Det rör sig unga vuxna i verksamheten som vi inte riktigt har koll på"
0:59 min

Obehöriga personer har tagit sig in på gymnasieskolan och stört elever och personal efter drunkningsolyckan förra veckan.

Både elever och personal har upplevt oro när obehöriga tagit sig in när de nu försöker bearbeta sorgen efter förra veckans drunkningsolycka.

– Det har visat sig att det kommer in en hel del obehöriga på skolan. Unga vuxna som stör eleverna och personal. Det går åt en hel del personal, pedagoger, att hantera det här. De ska ju göra det som de är bra på så därför har vi satt in väktare, säger Thomas Lundberg som är säkerhetschef på Nybro kommun.

Vad är det de här personerna vill?

– Det vet jag inte riktigt. Men man sprider oro när man rör sig runt verksamheten och vi vill ha koll på det här, säger han.

Thomas Lundberg säger också att det inte direkt har varit en hotfull stämning men att det är mycket upprörda känslor inblandade. Många elever försöker bearbeta sin sorg och att det kommer in andra i verksamheten stör processen.

– Det är mycket känslor och sorg i det här naturligtvis, säger Thomas Lundberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".