Slottsskolan i Borgholm.
Slottsskolan i Borgholm. Foto: Alexander Jungå/Sveriges Radio
Borgholm

Inget beslut i Borgholm om att flytta sexorna från högstadiet

Helena Svensson, utbildningschef: "Slottsskolan är en trygg skola"
0:38 min

Sexorna i Borgholms kommun kommer i alla fall en tid till att gå på Slottsskolan, trots vissa protester. Politikerna vill utreda frågan innan beslut tas.

När utbildningsnämnden i Borgholms kommun hade möte i går, tisdag, föreslog man en utredning om var sexorna ska gå.

Det är föräldrar som krävt att sexorna ska slippa gå med högstadiebarnen, många har uttryckt oro över att sexorna påverkas av de äldre barnen och tidigare utsätts för till exempel tobak och alkohol.

Men Helena Svensson som är utbildningschef i Borgholms kommun menar att skolan är säker för barnen och att det är andra saker, bland annat hur trångt det är på skolorna, som främst avgör var barnen ska gå.

– Det är en trygg skola, Slottsskolan, även för sexorna. Men sedan vet jag att det är en oro, ens barn är ju det närmaste man har.

Hon säger också att åsikterna går isär hos föräldrarna, en enkät som kommunen gjort visar att det är de som har barn som ännu inte börjat sexan är de som är mest oroliga.

– De är mer oroliga än de som redan har sina barn där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".