Magnus Krusell, Helena Tinnert, Joachim Lantz
Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio
Kalmar FF-panelen

Kalmar FF-panelen: Allsvenska kontraktet är snart säkrat

Lyssna på senaste avsnittet av Kalmar FF-panel (30 augusti)
43 min

Efter fem vinster på de sex senaste matcherna ser det betydligt ljusare ut för Kalmar FF i den allsvenska tabellen. Så ljust att P4 Kalmars panel är överens om att kontraktet snart är i hamn.

Bortsett från storförlusten mot Malmö (0–6) har Kalmar FF en positiv trend i allsvenskan den senaste tiden. 23 inspelade poäng har det blivit hittills och laget är på säker mark i tabellen. P4 Kalmars Kalmar FF-panel är överens om att det allsvenska kontraktet snart är förnyat och blickar redan lite försiktigt fram mot nästa säsong.

Men vem ska hyllas för uppryckningen under sensommaren? Är allt Nanne Bergstrands förtjänst, eller är det tack vare sportchefen Thomas Andersson Borstams värvningar som laget lyft?

Hur har nyförvärven klarat sig hittills? Vilka borde få stanna – om de skulle vilja?

Dessutom diskuteras målvaktsfrågan, hur försvarslinjen ska formeras samt spelarnas egna ansvar över sin egen bristande fysik under våren.

I panelen ingår den före detta elitspelaren och KFF-supportern Helena Tinnert, krönikören Magnus Krusell och Joachim Lantz, med förflutet som mittback i just KFF. Programledare är Viktor Blomberg.

Fotnot: Panelen spelades in innan nyheten kom om att säsongen är över för Rasmus Elm. Läs mer om det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".