Sebastian Andersson i Norrköpings tröja, firandes ett mål.
Sebastian Andersson firar ett mål i Norrköpings dress. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Sporten P4 Kalmar

Floppade i Kalmar FF – nu går han till tyska storklubben

Den förre Kalmar FF-spelaren Sebastian Andersson säljs från IFK Norrköping till klassiska FC Kaiserslautern i den tyska andraligan.

I ett uttalande på sin nya klubbs hemsida säger Sebastian Andersson bland annat följande:

– Jag är glad över flytten till Tyskland. Det här blir en stor utmaning för mig som jag kommer att ta itu med med full passion.

Andersson spelade 52 allsvenska matcher för Kalmar FF 2012-2014, varav 17 från start. Men hans tre säsonger i föreningen blev en besvikelse då anfallaren bara lyckades göra tre allsvenska mål.

Han gick sedan till IFK Norrköping från Djurgården 2016 och gjorde då 14 mål. Enligt IFK Norrköpings hemsida har man fått in bud på anfallaren under lång tid.

Han hade ett år kvar på sitt kontrakt med Norrköping och nu valde klubben alltså att anta ett bud från den tyska klubben.

– Vi måste vara nöjda med det ekonomiska utfallet när vi har hamnat i det här läget med en spelare som har ett drygt år kvar på kontraktet, har haft anbud på sig en längre tid och har en vilja att flytta, säger Norrköpings tränare Jens Gustafsson och ordföranden Peter Hunt i ett gemensamt uttalande på klubbens hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".