Anna Hallberg.
1 av 2
Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
Familj på bild
2 av 2
Mamma Ann-Marie och pappa Arne med födelsedagsbarnet Anna Hallberg och hennes sambo Andreas Sjöberg. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
40 x 40

Anna Hallberg överraskades i direktsändning på sin 40-årsdag

Hör överraskningen i P4 Kalmar: "Anade att något var på gång – men inte det här!"
4:43 min

P4 Kalmars 40-årsfirande, där även andra 40-åringar i länet firas, blir något annorlunda denna gång när Peter Bressler överraskar en ovetandes Anna Hallberg.

Veckans 40-åring Anna Hallberg har inte en aning om att P4 Kalmar ska överraska henne när reporter Peter Bressler står och lurpassar i hennes föräldrars grannes trädgård.

Han kommer in mitt i festförberedelserna till ett födelsedagsbarn som verkar finna det helt naturligt att bli grattad i direktsänd radio.

Anna Hallberg är på besök i föräldrahemmet i Oskarshamn för att fira 40-årsdagen. Till vardags är det Göteborg som är hemstaden där hon jobbar som medicinsk sekreterare på ett nybyggt sjukhus i Angered.

Det är också flytten för nio år sedan till Göteborg som Anna Hallberg ser som den mest betydelsefulla händelsen i hennes liv. Flytten innebar att hon träffade sin sambo, fick nytt jobb och med det också många nya vänner. Även om hon gärna återvänder till Oskarshamn.

När denna 40-åring inte jobbar och inte firar 40 är det vandringar hon uppskattar.

– Bohusleden är väldigt fin, kommer vi hem hit så går vi gärna på Ostkustleden som vi tycker väldigt mycket om. Annars blir det ofta till Spanien och vandra på en pilgrimsled där, Camino de Santiago, den är 80 mil, berättar Anna Hallgren.

40-årsdagen firas i föräldrahemmet med kalas. Pajerna är klara, brödet är nybakat, tårtan är klar. Bara gästerna saknas.

Föräldrarna Arne och Ann-Marie Hallberg är självklart med och firar. Mamma Ann-Marie minns tydligt dagen då dottern Anna föddes för 40 år sedan. På förmiddagen hade hon bakat 100 bullar. Några timmar senare kom Anna till världen.

Hör fler intervjuer med 40-åringar i Kalmar län här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".