Emil Folkesson och Lasse Ericsson i Nybro Ski.
Emil Folkesson och Lasse Ericsson i Nybro Ski ser fram emot tävlingarna i helgen. Foto: Lennart Palm/Sveriges Radio
Nybro

Tävling på rullskidor lockar eliten till Nybro

Lasse Ericsson: Det största vi kan vara med om
3:09 min

I helgen möts några i den svenska skideliten för att vara med på Nybro rullskidsfestival. Det är en tävling som i år är seedningsgrundande för Vasaloppet.

– Åkarna här kör nu för att få bra starttider i Vasaloppet i mars nästa år. Det är första gången vi har fått status som seedningsgrundande tävling för Vasaloppet och det har ökat intresset betydligt för att komma hit, säger Lasse Ericsson, tävlingsgeneral i Nybro Ski.

Vi har flera spännande namn i startlistan

Han räknar med omkring 200 startande och under lördagen körs ett skejtlopp på 12 kilometer. Under söndagen blir det klassisk stil på 40 kilometer i trakterna kring Nybro och Madesjö.

– Vi har flera spännande namn i startlistan. Markus Jönsson som kom på 15:e plats i Vasaloppet i år, Tom Fahlén som är med i landslaget för rullskidor och Markus Bryntesson, säger Ericsson.

Men han menar att dessa elitåkare kommer få se upp för Nybro Skis egna talanger, som Emil Folkesson och Fredrik Nilsson bland andra, som är i superform just nu.

Tävlingarna startar 15.00 på lördagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".