Väg 25 var helt avstängd efter olyckan
Väg 25 öster om Nybro var helt avstängd efter olyckan Foto: Silvia Rydberg/ Sv Radio
Nybro

Ny trafikolycka i farlig korsning

En trafikolycka inträffade på väg 25 vid Glasporten öster om Nybro tidigt på måndagskvällen. En personbil på väg från Kalmar körde in i släpet på en lastbil, men personskadorna blev lindriga i korsningens som annars pekats ut som livsfarlig.

En teori om orsaken till olyckan var att lastbilschauffören som kom från Nybrohållet och skulle svänga vänster inte uppmärksammade att en bilist kom österifrån. Den kvinnliga föraren hann bromsa lite, men inte tillräckligt för att undvika smällen. Bilens framparti blev rejält demolerat, men krockkudden löstes ut och bidrog till att kvinnan valde att avstå ambulanstransport till sjukhus

Vid 18-tiden helt stopp i trafiken i båda riktningar, rapporterade P4 Kalmars reporter. Strax efter 18.30 släpptes trafiken på igen

Korsningen vid Glasporten är olycksdrabbad. Där har två dödsolyckor inträffat sedan 2015.

– Jag vet att politikerna här i Nybro tryckt på Trafikverket för att sänka hastighetsgränsen. Och jag förstår dom. Man kanske inte kan undvika olyckor, men konsekvenserna behöver inte bli så allvarliga i alla fall, sade insatsledaren Staffan Mattsson till P4 Kalmar efter måndagens olycka.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".