Läkare och Västerviks sjukhus.
Madeleine Larsson är nöjd med sin AT-tjänst på Västerviks sjukhus. Foto: Privat & Nick Näslund/Sveriges Radio
Västervik

AT-läkaren: Därför är Västerviks sjukhus bäst

Madeleine Larsson om välkomnandet i Västervik: "Hej, vi har väntat på dig"
1:41 min

Välkomnandet och teamkänslan gör att Västerviks sjukhus hamnar i topp bland svenska sjukhus hos AT-läkarna. Det tror i alla fall Madeleine Larsson.

Västerviks sjukhus hamnar på första plats, med betyget 5,75 på en sexgradig skala, när Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF) i dagarna presenterar sin rapport över hur AT-läkarna i landet rankar sina sjukhus. Sjukhusen i Kalmar och Oskarshamn hamnar på plats 57 respektive 62.

AT-läkaren Madeleine Larsson påbörjade sin AT-tjänst i februari och har precis avslutat sin första så kallade kliniska placering. För hennes del passar Västerviks sjukhus perfekt.

Hon upplever sjukhuset som mer personligt och mindre hierarkiskt än de större sjukhusen. Hierarkin är mer horisontell och sjukhuset har satsat på att rekrytera hållbart, menar Madeleine Larsson. Personlighet och att fungera i gruppen är viktigt vid nyanställningar.

– Det blir så otroligt mycket mer lättjobbat när det är en väl fungerande grupp, säger hon.

Just att arbeta i team har gjort att Madeleine Larsson som ny läkare på sjukhuset har känt sig väldigt trygg och välkommen.

– Att det finns en tydlig plats i gruppen, det gör jättemycket. Det är då det går att utvecklas på ett bra sätt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".