Kalmar

Två månader sen Kalmarbo fängslades i Turkiet

Det är nu två månader sen svenske IT-konsulten Ali Gharavi, som är skriven i Kalmar, greps tillsammans med en grupp människorättsaktivister i Turkiet. Nu har hans familj kommit med ett nytt uttalande.

Bland de frihetsberövade finns förutom Ali Gharavi också hans tyske kollega Peter Steudtner och familjerna tackar nu för det stöd de har fått.

– Ali och Peter saknas i våra vardagliga liv; vi saknar deras värme och helt enkelt deras närvaro. Efter gripandena har ett stort antal människor uttryckt sin solidaritet internationellt, skriver familjerna i ett uttalande som TT har tagit del av.

Enligt utrikesminister Margot Wallström (S) arbetar Sverige aktivt med Gharavis fall, samt med den gripne svenske författaren Hamza Yalcin som sitter fängslad i Spanien på turkisk begäran. Bland annat har Turkiets ambassadör kallats upp till UD.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".