Studenter och företag i sporthall.
Mässan hölls i Kalmar sportcenter på tisdagen. På onsdagen är det Växjös tur. Foto: Julia Pliscovaz/Sveriges Radio
Kalmar

Nya studenter välkomnades med mässa

Kalmarstudenten Linda Nilsson: "Det är roligt – man får massa saker"
1:23 min

Höstterminen har startat på Linnéuniversitetet i Kalmar. För att nya elever ska känna sig hemma i stan ordnade Linnéstudenterna en välkomstmässa.

På Linnéstudenternas välkomstmässa visade olika lokala verksamheter upp sig, och kanske lyckades man också värva en och annan student.

Linnéuniversitetet har ökat antagningen med fyra procent, från drygt 18 000 elever 2016, till nära 19 000 hösten 2017, enligt statistik från Universitets- och högskolerådet. Några av dessa hade hittat till Kalmar sportcenter på tisdagen för att se vad stadens föreningsliv och lokala företag har att erbjuda.

– Det är roligt! Man får en massa saker, man träffar folk, får leka lite, säger Linda Nilsson, student från Kalmar.

Välkomstmässan anordnades i Kalmar i dag, tisdag, och fortsätter i Växjö i morgon. Linnéstudenterna hoppas att evenemangen kan hjälpa nyinflyttade att lära känna staden, företagen – och varandra.

– Man får också en möjlighet att träffa studenterna som man kanske inte hade träffat annars, säger Elin Enblom, utbildningsbevakare på Linnéstudenterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".