Trafikingenjör på bild
Maria Åkerö, trafikingenjör Vimmerby kommun, är nöjd med utvecklingen av trafiksituationen vid två av kommunens skolor. Foto: Privat
Vimmerby

Trafiksituationen vid skolor styrs upp i Vimmerby

"I dag sköter de sig exemplariskt"
1:17 min

I Vimmerby görs en extra trafikkoll av trafiken vid två av kommunens skolor denna vecka. Maria Åkerö, trafikingenjör i kommunen, ser en tydlig förbättring.

Vimmerby kommun tillsammans med räddningstjänst och polis kontrollerar denna vecka trafiksituationerna vid två olika skolor i kommunen, Vimarskolan och Astrid Lindgrens skola, där det har funnits trafikproblem.

Trafikingenjören i Vimmerby kommun, Maria Åkerö, är nöjd när insatsen är inne på sin tredje dag:

– I dag sköter de sig exemplariskt. Vi ser en förändring mot i måndags när vi började.

Det Maria Åkerö och övriga har gjort är att samtala med lämnande föräldrar. De har talat om vilka överträdelser som bilisterna gör men också gett tips på hur man kan göra istället för att få en säkrare trafiksituation för alla. Dessa har bland annat handlat om andra parkeringsmöjligheter.

Målet är att minska trafiken vid skolorna generellt och bemötandet från trafikanterna har varit positivt.

– Senast i dag var det en som tackade för att vi var här, för jag var framme och gav henne beröm för att hon stod så trafiksäkert, berättar Maria Åkerö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".