Kvinna i fjällmiljö
Pia Sjöholm ska fira sin vandring med trerätters middag och ett glas rött vin. Foto: Privat
Västervik

Pia Sjöholm snart i mål efter 129 mils vandring: Jag är så lycklig!

Pia Sjöholm ska fira sin vandring med trerätters och ett glas rött vin
0:45 min

Pia Sjöholms 129 mil långa vandring är på väg mot sitt slutmål. Tre mil bort från Grövelsjön ser hon snart slutmålet framför sig.

På gränsen mellan Härjedalen och Dalarna står Västerviksbon Pia Sjöholm och blickar ut över vyerna efter att ha vandrat 126 av de totala 129 milen.

– Jag är så lycklig, jag mår så vansinnigt bra. Det är så hemskt härligt att i princip ha gjort detta, berättar Pia när tre mil återstår innan hon når slutmålet för sin vandring, Grövelsjön. 

Det som gör att hon känner sig så här lycklig är att hon har fått vara ute så pass mycket som hon har varit under vandringen, det är miljön, vyerna och inte minst människorna hon mött. Men, det är också något annat som har påverkat hennes lyckliga sinnesstämning:

– Sedan har jag ju tillbringat ganska mycket tid med mig själv och faktiskt landat lite i mig själv under tiden.

Väl framme vid Grövelsjön väntar dottern, den finaste mottagningskommitté Pia Sjöholm kan tänka sig. De ska tillsammans avnjuta en trerättersmiddag, ett glas rött vin och kanske hinns också spaavdelningen med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".