Sveriges Radios Thella Johnson och Johanna Melén
Sveriges Radios korrespondenter 2017 Thella Johnson (Helsingfors) och Johanna Melén (Östeuropa) Ekot Sveriges Radio Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Kalmar län

Träffa Sveriges Radios utrikeskorrespondenter i Kalmar

Johanna Melén berättar om sitt jobb som utrikeskorre i Östeuropa
5:29 min

Utrikeskorrespondenterna på Sveriges Radio är på turné i landet. På tisdag kommer Thella Johnson (Helsingfors) och Johanna Melén (Östeuropa) till Kalmar.

Radiokorrespondenternas turné genom Sverige har varit väldigt uppskattad de senaste åren och deras besök i Kalmar har varit bland de mest välbesökta i hela landet.

I kväll tisdag den 12 september kommer årets turné, Förstå världen – möt Radiokorrespondenterna, till Kalmar och Kalmarsalen. Såväl aktuella världshändelser som korrespondenternas vardag står i fokus under kvällen.

Johanna Melén, korre i Östeuropa, och Thella Johnson, Helsingfors, kommer tillsammans med Pablo Dalence, programledare på Ekot, som leder samtalet på scenen.

Det är fritt inträde, men biljett krävs för att komma in. Biljetter hämtas i radiohuset på Norra vägen 22 i Kalmar, vardagar 9-13, eller hos Kalmar biljettcentrum vardagar 11-13 och 14-17.

Den som inte kan hämta biljetter i Kalmar har chans att få en biljett på plats i Kalmarsalen, men antalet är begränsade och först till kvarn gäller.

Evenemanget arrangeras i samarbete mellan Sveriges Radio, Kalmar Teaterförening, Linnéuniversitetet och Kalmarsalen.

Programmet den 12 september

  • 17.30 finns korrespondenterna på plats och säger hej och välkommen utanför scenen.
  • 18.10 startar en frågetävling vid scenen.
  • 18.30 börjar samtalet som leds av Pablo Dalence, programledare, Ekot, Sveriges Radio.

Här kan du lyssna igen på 2016 års korrebesök i Kalmar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".