Isabelle Hall från Säklbys 4H-gård med en ponny.
1 av 2
Isabelle Hall med en ponny från Säklbys 4H-gård. Foto: Eric Porali/Sveriges Radio
Pridedeltagare.
2 av 2
Pridedeltagare. Foto: Eric Porali/Sveriges Radio
Kalmar

"Viktigt att visa att alla får vara med"

Hör pridedeltagare från tåget genom centrala Kalmar
1:31 min

På lördagen gick den tredje upplagan av Kalmarsund prides paradtåg. Något färre ekipage än förra året, men ordföranden var ändå nöjd.

– Jag är alldeles fylld av kärlek och värme och jag är jätteglad. Hela Kalmar var fullt av prideflaggor. Fantastiskt, säger Anna Ekergren, ordförande i styrelsen för Kalmarsund pride.

Isabelle Hall var en av de som deltog i paraden under lördagen. Hon var där med en ponny från Skälbys 4H-gård. Dagen till ära utklädd till enhörning.

– Vi tycker att det är viktigt att visa att vi tycker att alla får vara med och då vill vi visa det. Inte bara på vår gård, säger Isabelle Hall.

– Det är många glada och chockade miner. Många som tror att det är en stor hund först men sen ser att det är en ponny. Han har varit med på en del upptåg i stan och störs inte av den höga musiken.  

I paraden gick också Karin.

– Jag går för kommunen och dotterns förskola. Pride för mig betyder att man får vara den man är och att man accepteras för den man är och hur man än väljer att leva sitt liv.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".