Magnus Krusell
Magnus Krusell. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Magnus Krusells Kalmar FF-blogg

Krusell: En oerhört viktig poäng för Kalmar FF

P4 Kalmars krönikör Magnus Krusell menar att en poäng borta mot Elfsborg var viktigare än andra enpoängare, trots att Kalmar FF borde ha vunnit.

Kommentar/analys: Detta är en kommenterande publicering. Sveriges Radio är oberoende och agerar inte i något politiskt partis, intresseorganisations eller företags intresse.

Ibland heter det att oavgjorda resultat inte har nån betydelse. Med trepoängssystemet är det segrar som verkligen betyder skillnad. Nanne Bergstrand brukar vara en av de främsta förespråkarna av den tesen.

Efter Kalmar FF:s oavgjorda (2–2) match borta mot Elfsborg vill jag påstå att laget tog en poäng som var väldigt viktig – av två skäl.

För det första är alla poäng viktiga när ett lag är indraget i bottenstriden. Det säger sig självt att en poäng är bättre än noll.

För det andra är det viktigt för lagets fortsatta utvecklingsprocess och det kollektiva självförtroendet att få med sig en poäng efter en på många sätt väldigt väl genomförd match.

KFF ägde nämligen den här matchen och borde ha vunnit om man hade varit lite vassare i sista tredjedelen av planen. Laget hade frapperande svårt att få in spelare i Elfsborgs straffområde och därmed fick man inte ut så många heta målchanser som passningsspel och rörlighet annars motiverade.

Det största problemet fanns emellertid bakåt. Laget återföll i gamla synder och bjöd på Elfsborgs båda mål. Vid det första verkade det vara en kommunikationsmiss mellan målvakt och försvar, medan det andra målet tillkom som en konsekvens av en rad felbeslut med stora delar av backlinje och mittfält inblandade.  

Just när det kändes som att skörden skulle bli noll poäng med sig hem för KFF, slog Philip Hellqvist till; det nyförvärv som hittills har utmärkt sig minst av alla. Kul att den sympatiske stockholmaren fick bli poängräddare med en nick som i och för sig inte såg otagbar ut.

Kalmar FF går i och med dagens resultat upp på 24 poäng. Två segrar till på återstående åtta matcher räcker med stor säkerhet till förnyat allsvenskt kontrakt. Efter en av säsongens spelmässigt bästa prestationer, har jag oerhört svårt att tro att allsvenskans formstarkaste lag ska misslyckas med detta uppdrag.

Relaterat

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".