Landstingsentrén och advokat Thomas Magnusson
Advokat Thomas Magnusson. Foto: Lisa Andreasson / Viktor Blomberg / Sverigesradio
Kalmar län

Landstinget kommenterar inte anmälan om dataintrång

Thomas Magnusson: Vi har lämnat in en inloggningsfil
1:17 min

Landstinget i Kalmar län väljer att inte kommentera att en tidigare anställd har polisanmält myndigheten för dataintrång.

Som P4 Kalmar rapporterade i går så är Landstinget i Kalmar län och myndighetens advokatfirma anmälda för dataintrång. Detta av en tidigare anställd som står åtalad för trolöshet mot huvudman, misstänkt för att ha lurat landstinget på närmare en miljon kronor.

Landstingets pressavdelning vill under måndagen fortfarande inte kommentera polisanmälan, som enligt den åtalade mannen och hans advokat grundar sig i att landstinget och dess advokatfirma loggat in på mannens konto för att ladda ner filer.

– Vi har i dag till rätten lämnat in en inloggningsfil som visar att man har laddat ner dokument och vilka dokument det är. Så det finns svart på vitt. Sedan får naturligtvis utredningen ha sin gång, säger Thomas Magnusson, den åtalades advokat.

Han vill dock inte slå fast att landstinget i och med detta gjort sig skyldig till brott.

– Jag är inte expert på området, så jag kan uttala mig om att konkret ett brott är begånget, men anmälan är gjord, säger Thomas Magnusson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".