Emin Nouri
Emin Nouri Foto: Johan Björling/Sveriges Radio.
Sporten P4 Kalmar

Emin Nouri hittade formen igen

Emin Nouri om kritiken: "Jag är ganska medveten själv om när det går bra för mig eller inte"
3:45 min

Så sent som i somras var Emin Nouri kritiserad. Många ville se en ny högerback i Kalmar FF. Nouri tog kritiken på rätt sätt. På sistone har han varit en av lagets bästa spelare.

Emin Nouri har varit given i Kalmar FF:s backlinje sedan han kom från Öster sommaren 2008. Den temperamentsfulle Nouri har ägt högerkanten och varit aktiv både offensivt och defensivt.

Vårsäsongen 2017 innebar emellertid en djup formsvacka. Röster höjdes för att skola in en ny högerback. Nouri ansågs förbrukad.

– Det är fotboll och det går i perioder. Jag försöker köra på och gör mitt bästa i alla lägen, säger Emin Nouri.

Hur mycket av kritiken nådde ända fram till dig personligen?

– Det beror på. Letar man efter kritik, oavsett om den är positiv eller negativ, kan man alltid hitta den. Men jag är ganska medveten själv om när det går bra för mig eller inte.

För en allsvensk fotbollsspelare gäller det att kunna leva med kritiken - att inte låta den komma för nära och låta sig nedslås.

– Ledsen kanske man inte blir, men när jag var yngre kunde jag gå och fundera över varför folk tyckte på ett visst sätt. Nu är jag 32 år och har lärt mig att det går i perioder. Man får leta efter lösningar till det bättre.

Sen Nanne Bergstrand kom tillbaka har vi tränat på ett annat sätt.

Emin Nouri håller med om att det var tufft i våras, både för laget och honom personligen. På sistone har allt vänt. I takt med lagets segrar har Nouri vuxit ut till den klippa han varit tidigare.

– Sen Nanne Bergstrand kom tillbaka har vi tränat på ett annat sätt och framförallt försökt vara aggressiva i spelet. Det passar mig. Sen sitter mycket mentalt och det är mycket roligare att träna nu.

Lugnare med åren

Alla som följer Kalmar FF har nog bilden att Emin Nouri är en temperamentsfull spelare med ett tidvis hetsigt humör. När vi intervjuar honom är han dock helt lugn och låter sig inte provoceras.

– Haha! Jag upplever mig själv som lugn och här i studion kan jag ju inte attackera dig, typ kasta mikrofonen på dig.

Emin Nouri menar att han blivit lugnare med åren. Nu har han fokus på prestation.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".