Kristinebergskolan. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Oskarshamn

Hot mot skola – polisen uppger att hotet är avvärjt

Matilda Bladås, rektor: "Tryggheten har gått en bit förlorad"
1:30 min

Polisen bedömer nu att det inte finns något som talar för en hotbild mot Kristinebergsskolan i Oskarshamn. Nu vidtas flera åtgärder för att elever, personal och lärare ska få tillbaka tryggheten.

– Vi har utfört ett antal utredningsåtgärder och det finns just nu ingenting som talar för en hotbild mot skolan. Vi fortsätter att jobba med ärendet, men jag kan inte gå in på vilka utredningsåtgärder som vidtagits eller som vi kommer ta, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral i Region Syd.

I Oskarshamn har polis och skolledning sett till att beredskapen under onsdagen var hög vid Kristinebergsskolan – detta sedan någon på ett Instagramkonto skrivit på engelska att det ska äga rum "en skolskjutning där".

Skolans rektor Matilda Bladås säger till P4 Kalmar att det både är sorgligt, tragiskt och en stor oro, både för elever, personal och vårdnadshavare.

– Det är såklart ett stor oro för alla. En bit av tryggheten har gått förlorad, så beskedet at hotet ska vara avvärjt är en lättnad,  berättar Matilda Bladås vidare.

Undervisningen pågår som vanligt, men extra personal har kallats in i trygghetsskapande syfte.

-Eleverna ska kunna trygghet i skolan. Det är A och O.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".