Johan Rothlind och hockeyspelare.
Johan Rothlind är optimistisk inför framtiden för Västerviks IK. Foto: Pressbild VIK Hockey och Patrik Wirengård/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Ung klubbchef ska utveckla Västerviks IK

Johan Rothlind: "Det viktigaste är att vi hittar vår egen väg"
8:07 min

Sedan i augusti är Johan Rothlind ny klubbchef i Västerviks IK. Trots knappt 25 år fyllda är det han som ska leda Västerviks IK in i framtiden.

I takt med de allt mer sportsliga framgångarna och succén i fjol i färskt minne har Västerviks IK stärkt sin organisation. 

En dryg månad innan seriestarten anställdes Johan Rothlind som ny klubbchef, en roll som tidigare innehafts av Magnus Nilsson, men då på ideell basis. 

- Det är nånstans det här som är min dröm likväl som du står och pratar med en spelare, att få chansen i Hockeyallsvenskan, säger Johan Rothlind.

Med erfarenheter från både en egen hockey- och tränarkarriär, kombinerat med organisationsledarskapsstudier på Bosön i Stockholm, känner han sig redo att ta sig an uppgiften som klubbchef för en klubb på elitnivå i Sverige.

- Jag har plockat upp guldkornen längs vägen som är applicerbara här. Det viktigaste är att vi hittar vår egen väg.

En snackis i Västervik sedan avancemanget till Hockeyallsvenskan har varit ishallens skick och storlek vilket Johan Rothlind bemöter på följande sätt: 

- Vi är här och nu och får göra det bästa av de medlen vi har, det är det vi har att jobba med. Något annat behöver inte jag spekulera om just nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".