Oskarshamn

Hårt jobb med att få den nya sargen klar till premiären

IK Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg om den nya sargen.
4:30 min

Med mindre än en vecka kvar till den allsvenska hockeypremiären, så påbörjades arbetet med att byta ut sargen i Arena Oskarshamn under torsdagsmorgonen.

Sargbytet gör klubben för att leva upp till de nya krav som finns. Den nuvarande sargen fick IK Oskarshamn inte dispens att spela med under en säsong till.

På onsdag spelas säsongens första match i Allsvenskan på hemmais. Då kommer MODO på besök. 

Inne i arenan pågår nedmontering av den gamla sargen för fullt. Men någon risk att man inte ska hinna få den nya sargen på plats till premiären nästa vecka ska det inte vara – även om det är tight.

– Allt flyter på som det ska. Vi började idag på morgonen att plocka glaset och nu börjar sargen att försvinna här också. Vi räknar med att sarg och glas ska vara rivet till klockan elva i kväll, säger arbetsledaren Stefan Karlsson.

Hinner ni klart till matchen mot MODO på onsdag?

– Ja, det ska vara klart 24 timmar innan nedsläpp är det sagt.

IK Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg tycks inte heller vara orolig över att sargen ska vara färdig till premiären nästa vecka.

– Om det skulle ske något på vägen ska de ändå kunna vara klara 24 timmar innan. Men om gud är god och det går lite flyt i det här så ska vi förhoppningsvis kunna träna nåt pass innan premiären.

Vad är det med den nya sargen som är bättre än den tidigare?

– Anledningen till att förbundet har de här nya kraven har med spelarnas säkerhet att göra. Svensk hockey har ju haft problem med hjärnskakningar på spelare under flera år och genom att den nya sargen sviktar lite – det är ett lite flexiblare glas också – så ska man förhoppningsvis kunna motverka sådana skador framöver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".