Den dömde mannens händer och polisens tekniker. Foto: Sigrid Edsenius/Sveriges Radio och Nick Näslund/Sveriges Radio
Den dömde mannens händer och polisens tekniker på mordplatsen i Förlösa. Foto: Sigrid Edsenius/Sveriges Radio och Nick Näslund/Sveriges Radio
Mordet på 63-åringen norr om Kalmar

Straffet för misshandel av dömd mördare står fast

Det blir ingen ändring i domen för misshandel av den man som sitter i fängelse för mordet på en äldre man norr om Kalmar 2012. Det var två andra fängslade mördare som misshandlade honom på Kumlaanstalten.

Misshandeln skedde hösten 2015 på Kumlaanstalten efter att det spridits rykten om att den misshandlade sökte resning i Högsta Domstolen. Detta rapporterar nyhetsbyrån Siren.

De båda dömda mördarna gav sig på den nu 26-årige mannen som är dömd till fängelse för mordet norr om Kalmar 2012. Detta efter att det framkommit i media att han sökt resning för sitt fall i Högsta domstolen. Misshandeln fångades på övervakningskamera.

Båda gärningsmännen dömda mördare

Männen är båda dömda för mord i 18 år, gav sig på mördaren på Kumlaanstalten i oktober 2015. Den ena mannen är 31 år gammal och dömd för ett mord i Askersunds kommun och den andra, en 32-åring är dömd för ett mord i Blekinge.

Båda dömdes i tingsrätten för grov misshandel. 32-åringen överklagade sedan domen men Jönköpings hovrätt går på tingsrättens bedömning och han är fortsatt dömd för grov misshandel. 

"Det finns en hederskodex"

Enligt tingsrättens bedömning så ska det ha inneburit ett allvarligt angrepp på den 26-årige mördarens hälsa och trygghet. Han fick även skador över hela kroppen.

Straffet för den grova misshandeln av mördaren kommer alltså att läggas till de båda männens redan 18 år långa straff.

Enligt tingsrätten tycks det vara så att de inte vill beskylla varandra på grund av något slags hederskodex som råder på anstalten.

P4 Kalmars samlande rapportering om mordet norr om Kalmar 2012.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".