Manifestation i Kalmar mot utvisningar till Afghanistan
Foto: Malin Flodén/Sveriges Radio.
Kalmar

Demonstration mot utvisningar bytte plats i Kalmar

1:18 min

I solidaritet med de ungdomar som demonstrerar mot utvisningarna till Afghanistan på Medborgarplatsen i Stockholm har flera demonstranter samlats utanför Lars Kagg-skolan i Kalmar. Men klockan tre på fredagseftermiddagen bytte de plats.

De som protesterar vill att all utvisning till Afghanistan upphör och att de som riskerar att bli utvisade får stanna i Sverige. 

Två av initiativtagarna till demonstrationen är Gulalamd Rezai och Ali Abolfazli. Demonstrationen har hållit på i två veckor utanför Lars Kagg-skolan men under fredagen, klockan 15.00, flyttade demonstrationen till torget på Valfisken.

­– Det var inte lätt att lämna våra familjer, våra kompisar. Det var inte lätt att lämna vårt land, säger Gulalamd Rezai.
Reaktionerna på demonstrationen från allmänheten har varit positiva.

– Massa människor kommer fram och säger att vi stöttar er så att ni kan stanna. Ni är framtiden för oss, säger Ali Abolfazli.

Det här inslaget är gjort i samarbete med studenter på programmet för journalistik och medieproduktion vid Linnéuniversitetet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista