Joel Kling (röd) och Freddie Eriksson (blå) i Västervik Speedway.
Foto: Arkiv: Patrik Wirengård/Sveriges Radio
Speedway

Förlust i första finalmatchen för Västervik

Västerviks Morgan Andersson: Vi är nöjda med det här
2:24 min

Första matchen av två i finalen mellan Vargarna och Västervik där hemmalaget knep en knapp seger i en jämn match med 46–44, där sista heatet avgjorde.

Regnet låg i luften och en stundande första finalmatch mellan Vargarna och Västervik. En match som på förhand kändes jämn och som så också blev. Det var aldrig mer än tre poäng som skiljde lagen åt fram till det tionde heatet. I det elfte tog dock Västervik matchens första femetta, när man som lag tar både första och andraplatsen i loppet.

I det efterföljande loppet var det den första av två kraschar för hemmalaget, när John Lindman fick för mycket fart och slog över med sin cykel. Han klarade sig undan med en lättare hjärnskakning. I heat 14 var den lite allvarligare kraschen, när Daniel Davidsson fastnade med handen i en av bortalagets cyklar och fick föras till sjukhus med ambulans. Det gjorde att matchen blev försenad under en längre tid.

Linus Sundström var en stor anledning att Vargarna tog segern, inte bara genom att han var med och tog en femetta i det sista heatet. Han tog också totalt 15 poäng på fem heat, vilket är vinst av alla heat han deltog i.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".