Röda korset firar 100 år
Foto: Johanna O Jönsson/Sveriges Radio.
Kalmar

Röda Korset firar 100 år i Kalmar

Volontär: "Jag tycker det känns så bra att vara en del av detta"
1:14 min

I helgen firar Röda Korset Kalmarkretsen 100-årsjubileum. Varje dag passerar 400 personer Mötesplats Kupan för att mötas, handla, fika och umgås.

Jubileumet ska firas med föreläsningar och aktiviteter men främst handlar det om att ha öppna dörrar för alla. Alla ska känna sig välkomna till Mötesplats Kupan i Kalmar.

Ann-Marie Pettersson är mer eller mindre född in i Röda Korset och kommer aldrig att lämna organisationen.

– Jag tycker det känns så bra att vara med i Röda Korset och få vara en del i det här stora nätverket, säger hon.

På Kupan finns människor i alla former, åldrar och med olika erfarenhet. Dagens minsta besökare är Gedoc Sinstsets två månader gamla bebis. Själv blev han en del av gemenskapen när han var alldeles ny i Sverige.

– Det betyder ganska mycket för mig. När jag var ny i Sverige en gång i tiden så var jag här på språkcafé. Det är viktigt, säger han.

– Vi satt där allihopa och var förväntansfulla. Det var bra, man hade ju suttit hemma själv och gjort sina egna grejer så det var så bra att få komma ut och träffa folk, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".