Migrationsverket stänger reception i Kalmar
Migrationsverket stänger receptionen i Kalmar. Foto: Johanna O Jönsson/Sveriges Radio.
Kalmar

Migrationsverkets reception stänger i Kalmar

Migrationsverkets Jan Ekdal förklarar varför receptionen stängs.
1:12 min

Den första september stängde Migrationsverket sin reception för spontana besök i Kalmar. Anledningen är att migrationsverket förändrar organisationen när färre asylsökanden kommer till Sverige.

Enligt Jan Ekdal som är sektionschef för Migrationsverket region Syd kommer enheten i Kalmar att bli en renodlad tillståndsenhet där ärenden som arbetstillstånd och förlängda uppehållstillstånd ska handläggas.

– Kalmarenheten har tidigare varit en mottagningsenhet och vi har haft två mottagningsenheter i länet. Vi hade egentligen behov av en och i samband med det fick vi chans att konvertera mottagningsenheten i Kalmar till en tillståndsenhet – därför har vi stängt den här receptionen för spontanbesök.

Om det finns behov av att träffa en handläggare spontant hänvisar Migrationsverket besökarna till mottagningsenheten i Högsby.

Enligt Jan Ekdal kommer inga arbetstillfällen att beröras av den här åtgärden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".