Magnus Krusell.
Arkivbild. Foto: Sveriges Radio
Magnus Krusells Kalmar FF-blogg

Krusell: Tacka målvakten för den poängen, KFF!

Kalmar FF spelade 1-1 mot IFK Norrköping. Enligt P4 Kalmars krönikör Magnus Krusell var det målvakten Lucas Hägg-Johansson som räddade poängen åt KFF.

Kommentar/analys: Detta är en kommenterande publicering. Sveriges Radio är oberoende och agerar inte i något politiskt partis, intresseorganisations eller företags intresse.

Kalmar FF har all anledning att känna sig nöjt med en poäng (1-1) mot Norrköping. Den här matchen hade kunna sluta hur som helst. Om den hade spelats i våras, hade KFF förlorat med 0-5 eller liknande.

Nu har KFF fått in så mycket kvalitet i laget att man klarar att stå upp bra även när det inte stämmer riktigt mot ett välorganiserat lag som "Peking". Sedan gläds jag åt att Lucas Hägg Johansson i målet, en spelare som faktiskt sviktat en del på sistone, var den som räddade den här poängen med ett par räddningar av den högre skolan.

KFF behöver en matchvinnande/poängräddande målvakt. Det har man inte varit bortskämt med på senare år.

Matchen präglades av konstiga studsar, tekniska misstag och till synes märkliga situationer. Kanske förklarat av den ofattbara störtskur som kom ett par timmar före avspark och som gjorde planen både lerig och hal?

Kalmar FF klarade inte av att möta ett lag som pressade lika högt som KFF vill göra och bygga sitt spel utifrån. Norrköping blev långa stunder spelförande och på vänsterkanten hade Simon Skrabb lekstuga med Nouri och Ring.

Jag uppfattar det som att Nanne Bergstrand på kort tid har lyckats utveckla KFF oväntat snabbt. Något som ännu inte hunnits med är emellertid förmågan att rulla ut en högt pressande motståndare med en egen metod. Att sätta grunderna för ett eget spel, i matcher där KFF inte kan förlita sig enbart på sin egen höga press, blir ett prioriterat område under vinterträningen.

Det hade naturligtvis smakat perfekt om KFF hade lyckats ta fyra poäng i stället för två i de senaste matcherna mot Elfsborg och Norrköping. Nåväl, chanserna att klara det allsvenska kontraktet är fortfarande goda.

På onsdag väntar en match som i slutänden kan visa sig väldigt avgörande. Vid seger borta mot Halmstad är jag beredd att påstå att KFF spelar allsvenskt även 2018. Ja, jag vet att matematiska poängkalkyler i praktiken säger något annat, men jag tror inte att GIF Sundsvall och Jönköping Södra i kön bakom KFF plötsligt börjar vinna alla matcher.

Jag är helt ärligt inte särskilt orolig.   

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".