Anna Thore. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Anna Thore fortsätter sin politiska karriär hos socialdemokraterna. Foto: Arkiv: Nick Näslund/Sveriges Radio
Kalmar

Miljöpartistiskt kommunalråd gör comeback – hos socialdemokraterna

Anna Thore (S): "Jag kände att jag behövde ta den här chansen"
2:13 min

För tre år sedan lämnade Anna Thore politiken och platsen som miljöpartistiskt kommunalråd i Kalmar när samarbetet mellan (S) och (MP) upphörde. Nu gör hon comeback som socialdemokrat.

– Jag har gått ur politiken sedan ett tag tillbaka och jobbat med det jag brinner för, miljöfrågor och vattenfrågor hos näringslivet. Jag har fått
många frågor från socialdemokraterna om jag inte kan hjälpa till hos dem med miljöfrågorna. Jag kände att jag behövde ta den här chansen, säger Anna Thore (S).

Har du blivit värvad av socialdemokraterna?
– Ja, så uppfattar jag det.

Kan du fortsätta ditt arbete som miljökonsult nu när du ger dig in i politiken, finns det inte en risk för dubbla stolar?
– Det får man passa sig för. Vi har ju kommunen som kund idag, det får man separera såklart. Men tanken är att kombinera mitt arbete med ett politiskt uppdrag. 

Satsar du på comeback som kommunalråd, fast nu hos socialdemokraterna efter valet?
– Nej det gör jag inte. Jag har fokus på vatten- och miljöfrågorna, och hoppas kunna komma längre med miljöpolitiken hos sossarna, säger Anna Thore (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".