Ida Gratte
Ida Gratte Foto: Malin Flodén/Sveriges Radio
Kalmar

Ida Gratte fick 50 penisbilder: "Det är jätteviktigt att polisanmäla"

"Någon har skrivit att jag vill ha dick pics"
2:33 min

Musikern Ida Gratte fick i veckan ta emot runt 50 bilder på främmande mäns könsorgan. Nu har hon polisanmält händelsen, men bilder trillar fortfarande in.

Det var när Ida Gratte satt och tittade på film med sin sambo i torsdags som hon plötsligt fick en stor mängd meddelanden i olika sociala medier. 

– Det var fullt med bilder på manliga könsorgan. Det har tidigare hänt att jag har fått sådana bilder men inte så här många. Det var riktigt äckligt, säger Ida Gratte. 

Hon upptäckte sedan  att någon hade lagt ut hennes namn på en internetsida och uppmanat användare att skicka bilder.  

– Jag är en offentlig person och har starka åsikter så det kan vara någon som stör sig på det. Jag har också skrivit en låt om att jag inte vill ha dick pics.

I fredags gick Ida Gratte till polisstationen för att göra en anmälan. 

– Även om polisen inte får fast den skyldige så är det jätteviktigt att polisanmäla så att de här brotten syns i statistiken. Jag vill få fler unga tjejer att förstå att de inte ska skämmas och att det inte är läskigt att göra en anmälan.

Men trots anmälan har bilder fortsatt att trilla in under helgen.

– Det har svalnat av lite men jag får fortfarande bilder. Nu hoppas jag bara att det trappar av helt och hållet.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".