Tåg.
Arkivbild. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
Kalmar

SJ nyanställer i Kalmar

Tågresandet ökar samtidigt som lokförare är på väg att gå i pension. Därför behöver SJ rekrytera 500 lokförare och tågvärdar de kommande åren. För Kalmars del handlar det om en handfull medarbetare.

SJ ska anställa 500 lokförare och tågvärdar från 2017 till 2019. Det behövs personal på 17 orter runt om i landet varav Kalmar är en av dem.
När det gäller Kalmar ser SJ ett behov av en handfull medarbetare under 2017 och 2018, skriver Karin Starkman Ahlstedt som är kommunikationsstrateg på SJ i ett mejl till P4 Kalmar. Enligt henne kan ingen exakt siffra ges då behovet hela tiden förändras

Enligt SJ har resandet ökat med drygt tio procent de senaste fem åren samtidigt som ett generationsskifte är på väg på lokförarsidan, vilket gör att de behöver nyanställa.

– Vi behöver nya medarbetare i hela Sverige och vi ser gärna en ökad mångfald bland sökande, när det gäller kön, ålder och etnicitet, säger Madeleine Raukas, chef för division Trafik och Service på SJ, i ett pressmeddelande.

Flest nyanställningar görs i storstäderna samt Linköping, Karlstad, Västerås och Eskilstuna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".