Polisbil
Polisen har hittills ingen förklaring till explosionen. Arkivbild. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Oskarshamn

Explosion tryckte ut lägenhetsrutor

Robert Loeffel, polisen: "Verkar som en fyrverkeripjäs"
0:29 min

En explosion tryckte ut två glasrutor i en lägenhet i Oskarshamn vid midnatt natten mot onsdagen. Under morgonen kom uppgifter som tyder på en detonation utanför lägenheten, kanske en smällare.

– Vi har gjort vissa tekniska fynd som tyder på det. Det kan handla om en fyrverkeripjäs, sa Robert Loeffel, informatör vid polisen vid 07.30-tiden.

Uppgifterna under natten tydde annars på en smäll inne i lägenheten.

Larmet kom några minuter efter midnatt, dels från en förbipasserande och flera grannar som vaknat av smällen. Både polis, ambulans och räddningstjänst kallades till marklägenheten som ligger på Björnstigen. 

Mannen som bor i lägenheten var inte hemma, så ingen kom till skada.

Explosionen orsakade inte några större materilla skador i lägenheter förutom glasrutorna.

– Vad jag fått till mig, så kom larmet från en förbipasserande som hörde smällen och även var framme och tittade in. När vi kom fram kunde vi i alla fall konstatera att ingen var hemma och att smällen inte orsakat någon brand, sa räddningstjänstens inre befäl Jonas Neldemyr vid 07-tiden på morgonen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".