Ölandsbron. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Arkivbild. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Kalmar

Militärövning stängde av Ölandsbron

Lars Förstell, polisen, om avstängningen
3:05 min

Vid 09.30-tiden stängdes Ölandsbron av helt. Avstängningen hölls hemlig in i det sista. Den har koppling till försvarsövningen Aurora 17.

När bron stängdes av för trafik på onsdagsmorgonen var det oklart hur länge avstängningen skulle vara, men redan vid 10-tiden meddelade Trafikverket att trafiken flöt på över bron igen.

– Det pågår en större militärövning och i den ingår också transport av fordon, manskap, utrustning och så vidare. I det här fallet handlar det om en större transport över bron och polisens roll är att medverka till att trafiken fungerar som den ska och att transporten kommer fram som den ska, berättar Lars Förstell, informatör vid polisen och fortsätter:

– Man kan inte förutse vid vilken tidpunkt det kan behövas olika typer av åtgärder, därför har vi underrättat i anslutning till att det sker, för det är först då vi vet det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".