Porträttbild av Elsa Karlsson framför grönområde
Elsa Karlsson, lagkapten i IFK Kalmar. Foto: Magnus Krusell/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

IFK-kaptenen inför Smålandsderbyt: "Ingen press på oss"

Elsa Karlsson: "Vi kan bara gå ut och spela – vilket är fantastiskt kul"
2:58 min

IFK Kalmar kämpar om avancemang till nästa års allsvenska. Trots en motig period på sistone, väljer lagkaptenen Elsa Karlsson att se möjligheterna inför helgens Smålandsderby mot Växjö.

IFK Kalmars lagkapten Elsa Karlsson är inte den som ser hinder i första taget. Hellre att glaset är halvfullt än halvtomt.

– Absolut, så är det när det gäller det mesta. Jag försöker vara positiv.

Denna optimistiska livssyn prövas nu på det sportsliga planet. IFK Kalmar har bekymmer i kampen om att avancera från elitettan till allsvenskan. Spelare är skadade eller avstängda och formen är svag.

– Det finns inga lätta matcher i vår serie och vi har inte fått vårt spel att fungera. Bara Växjö är ju som ett topplag, annars är det jämnt, säger Elsa Karlsson.

Just Växjö möter IFK Kalmar nu till helgen. En match som för en utomstående verkar oerhört viktig, men som Elsa Karlsson inte är rädd för.

– Vi har ingen press på oss utan kan bara gå ut och spela.

Ärligt? Känner ni inte mer press med tanke på förlusterna på sistone och att det är ett Smålandsderby?

– Varje trepoängare är lika mycket värd oavsett vilket lag som står på andra sidan. Lagen i botten kämpar för sin överlevnad, medan vi i toppen kämpar för att ta oss upp i allsvenskan.

Dessutom har IFK Kalmar inte något uttalat mål att nå allsvenskan redan i år. Först nästa år hoppas man att ta det steget.

– Det är resan som är mödan värd, avslutar Elsa Karlsson med en blinkning till Karin Boyes kända dikt "I rörelse".

P4 Kalmar sänder från IFK Kalmars match mot Växjö i ett lokalt Sportextra med start 14.55 på lördag. Du hittar sändningen på vår sajt och i appen Sveriges Radio Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".