Magnus Krusell
Magnus Krusell. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Magnus Krusells Kalmar FF-blogg

Krusell: "Jag är faktiskt inte särskilt orolig"

P4 Kalmars Kalmar FF-krönikör Magnus Krusell väljer att se positivt på 1-1 borta mot Halmstad. Den här poängen kan visa sig väldigt viktig i längden skriver han.

Kommentar/analys: Detta är en kommenterande publicering. Sveriges Radio är oberoende och agerar inte i något politiskt partis, intresseorganisations eller företags intresse.

Efter 1-1 borta mot Halmstad är det upp till oss att välja perspektiv. Man kan se det på två sätt.

Bara en poäng mot ett formsvagt bottenlag låter ju som en rejäl missräkning. Jag väljer dock motsatt perspektiv. Den här poängen var väldigt viktig och kan i längden visa sig avgörande.

Med tanke på att KFF spelade med en man mindre efter Nouris utvisning i mitten av första halvlek, tyder det på styrka att lyckas kriga sig till en poäng mot ett Halmstad som slåss för sin allsvenska existens.

Kalmar FF tog en tidig ledning, inte helt välförtjänst, genom Papa Diouf efter en ohygglig markeringsmiss av HBK. Sedan kom utvisningen på Emin Nouri. I mina ögon en helt felaktig målchansutvisning, eftersom Nouri tar undan bollen först. Trist att åka på en så betydande felbedömning i det här läget av serien.

Med tio spelare på planen fick KFF förstås jaga stora delar av matchen och i andra halvlek hade HBK flera klara målchanser innan målet föll. Det kändes orimligt att storspelande Lucas Hägg Johansson i målet skulle hålla nollan matchen ut och till sist gick det inte.

KFF-spelarna knäade rejält på slutet med krampkänningar både här och var. Kanske ska främst KFF vara glada att ett brandlarm på arenan bröt matchen en längre stund med knappt tio minuter kvar? Den tillfälliga evakueringen av arenan gav viss återhämtning.

Detta var ingen plattmatch av KFF utan en kämpainsats som gav en pinne. Jag kan möjligen tycka att Nanne Bergstrands lag blev överdrivet försiktigt i sin iver att hålla ledningen i början av andra halvlek. Det fanns lägen att gå för 2-0, men oftast blev Jonathan Ring och Erton Fejzullahu isolerade i Halmstads virriga försvarsområde.

Det stora bekymret för KFF just nu är att anfallsspelet har kommit av sig. Detta måste man få ordning på till högtflygande Östersund kommer på besök på söndag.

Annars är jag faktiskt inte särskilt orolig, trots att Jönköping Södra vann och nu bara är tre poäng bakom KFF på kvalplats.

Det finns i mina ögon ingenting som tyder på att KFF helt skulle rasa ihop och åka ur allsvenskan. Två segrar till på sex matcher (kanske det räcker med bara en vinst?) ska inte vara något större problem.

Tålamod är nyckelordet.

Relaterat

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".