Dopningpreparat. Foto: Rolf Höjer/Scanpix.
Arkivfoto: Rolf Höjer/Scanpix.

Misstänkt dopningssmugglare ska ha agerat under hot

En 37-årig man från östra Småland har åtalats för smuggling och innehav av dopningspreparat. Mannen säger att han bara varit mellanhand och att han har agerat under hot.

37-åringen avslöjades efter ett fynd som posttullen i Malmö gjorde 2015 och nu åtalas han för smuggling av 11 800 dagsdoser dopningsmedel och innehav av ett stort lager som hittades vid husrannsakan. Polisen hittade 132 000 dagsdoser efter en utredning som bland annat omfattade telefonavlyssning.

Mannen erkänner innehav men nekar till smuggling och säger att han bara varit mellanhand och att han har agerat under hot, men han vill inte avslöja vilka personer som tvingat honom, det här skriver Kvällsposten.

Enligt 37-åringen har han hamnat i situationen mot sin vilja då han tidigare åkt fast för dopningsbrott. Då togs preparat i beslag och han blev skyldig ägarna 200 000 kronor och fordringsägarna har hotat honom och tvingat honom att arbeta av sin skuld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".