Sporten P4 Kalmar

Västervik allsvenska mästare i speedway

2:52 min

Västervik tog hand om guldet i speedwayallsvenskan efter seger hemma mot Vargarna med 50–40, totalt 94–86. OM laget väljer att gå upp i elitserien beslutas på måndagen.

Det krävdes seger med minst två poäng i hemmamachen mot Vargarna, men det var Vargarna som låg bäst till en bit in i matchen. Ett fall på unge Anton Karlsson när han och Joel Kling åkte mot en dubbelseger och en brinnande motor för samme Karlsson två heat senare ställde till det för hemmalaget.

Det som var viktigt i det läget var att lagkaptenen Peter Ljung började höja farten i sina heat och han drog med sig sina lagkamrater, inte minst då unge Anton Karlsson när de bägge slog till med en femetta i det tionde heatet.

Efter pausen var hemmalaget betydligt starkare än gästerna och dubbelsegern för Viktor Palovaara och Joel Andersson mot Linus Sundström och Jonas Davidsson i trettonde heatet blev matchavgörande när sedan Mikkel Jensen och Peter Ljung dessutom gjorde samma sak heatet efter.

Det allsvenska guldet ger nu Västervik chansen att köra i elitserien kommande säsong. Gällande om klubben kommer ta chansen eller inte var klubbledningen fåordiga efter matchen och ordföranden Rune Nilsson hänvisade till föreningens styrelsemöte som är på måndag.