Bertil Jidflo.
1 av 2
Bertil Jidflo. Foto: David Baujard/Sveriges Radio
E22 vid Hossmo. BIlar på väg.
2 av 2
Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
Kalmar

Ny trafikomledning vid E22 söder om Kalmar

Så påverkas trafiken – Bertil Jidflo på Trafikverket förklarar
1:09 min

Nu händer det saker igen vid trafikplats Karlsro vid E22 i Kalmar. På söndag ändras sträckningen igen för den som färdas på E22:an söder om Kalmar.

För några veckor sen började trafiken att ledas om för den som ska till eller från Nybrohållet på väg 25. Då blev det långa köer, framförallt för de som kom från Kalmar och skulle söderut i rusningstrafiken.

På söndag ska den nya rondellen i Hossmo anslutas till E22:an. Det innebär att trafiken kommer att ledas om via Ljungbyholm.

– Det kommer vara så fram till måndag morgon kl 06. Vi stänger av E22:an för att göra sista beläggningsarbetet, fräsningsarbete och skyltuppsättning. Under den tiden går trafiken genom Ljungbyholm, både från norr och från söder, säger Bertil Jidflo på Trafikverket.

– Så blir det alltså under två nätter och då hoppas vi att vi ska kunna få gjort de jobb vi ska – och att det inte blir en massa regn, tillägger han.

Dagtid är det planerat att köras på nya E22:an. Uppmaningen är då att vara uppmärksam och följa de skyltar som finns uppsatta, så att man hamnar på rätt ställe.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".