Speedway

Fredrik Lindgren jagar pallplats i Stockholm

Publikstöd och bra form kan hjälpa Dackarnas Fredrik Lindgren närmare en VM-medalj när tionde deltävlingen körs i Stockholm.

Det är sex år sedan en svensk senast tog en individuell VM-medalj i speedway.  2011 slutade Andreas Jonsson tvåa och i år kan Fredrik Lindgren vara på väg mot en liknande prestation.

Efter 9 deltävlingar av 12 ligger han fyra i sammandraget men det är bara sex poäng upp till Patryk Dudek på andraplatsen och ytterligare tio till ledande Jason Doyle.

Den tionde deltävlingen körs under lördagskvällen i Stockholm på Friends Arena och där trivs Fredrik som lär få ett stort publikstöd.

Förra året bar publiken fram Fredrik till final i motsvarande tävling och den här säsongen är han ännu starkare. En GP-seger har det blivit hittills i år och med publikens hjälp kan det räcka långt igen.

-Det är väldigt inspirerande, säger speedway-föraren till TT inför hemmatävlingen på lördag.

Fredrik Lindgren säger att självförtroendet är gott inför helgens VM-deltävling. Så sent som förra helgen vann han det individuella speedwaymästerskapet i Storbritannien, för andra året i rad.

-Det är ett liknande upplägg som på ett GP, med finalheat. Så det är klart att det ger lite extra självförtroende när det går bra. Formen är bra, och det har den varit en längre tid tycker jag, säger Lindgren.

- Jag har samma rutiner oavsett var tävlingen är, men givetvis är det extra kul med hemmapubliken som hejar på en med svenska flaggor, säger Lindgren.

-Jag gillar när det är mycket publik och den inramningen som blir. Även om det kanske inte kommer vara lika mycket folk nu som det är i exempelvis Cardiff, där det kan komma 50 000 personer.

Fredrik är en av tre svenska förare i lördagens tävling där även Antonio Lindbäck och Kim Nilsson finns med. Jacob Thorsell och Filip Hjelmland är reserver.

Efter lördagens tävling återstår en deltävling i Torun och en i Melbourne innan GP-säsongen är över och ny världsmästare är korad.