Tre personer och en hund som sitter på en klippa och tittar ut över havet.
1 av 2
Med blotta ögat syns fartyget tydligt från land. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
Person som tittar ut över havet.
2 av 2
Flera nyfikna hade tagit sig till klipporna utanför Oskarshamn på måndagen för att titta på fartyget. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
Oskarshamn

Fartyg på grund utanför Oskarshamn lockar många nyfikna

Åskådare på klipporna: "Det är unikt"
1:51 min

Bärgningen av det fartyg som gått på grund utanför Oskarshamn har fått skjutas upp. Nu samlas nyfikna på klipporna på fastlandet för att titta på lastfartyget.

Ett par hundra meter ut i vattnet ligger lastfartyget som i helgen gick på grund utanför Oskarshamn. Klart synlig från fastlandet även utan kikare eller andra hjälpmedel, något som lockat nyfikna till klipporna där fastlandet möter havet.

– Han har nog kört en aning fel, ja, säger Leif Nilsson och skrattar.

Han står och tittar på fartyget tillsammans med Douglas Fagerlund.

– Det är inte vanligt att man ser så stora fartyg gå så nära klipporna här ute. Farleden ligger betydligt längre ut, säger Douglas Fagerlund.

Ni bor här i närheten, är ni själva ute och seglar eller åker båt här?

– Vi är ute mycket, men där ute är det väldigt grunt, där är vi inte, säger Leif Nilsson och berättar att det varit mycket folk på platsen för att titta på fartyget.

– Det förstår jag att det är, man letar sig ut och vill se när det är så nära. Det är lite unikt, säger Douglas Fagerlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".