Uffe Bergstrand, 2 Blyga Läppar
Uffe Bergstrand Foto: Magnus Krusell/Sveriges Radio
Kalmar

2 Blyga Läppar hyr Finlandsfärja för ett stort party

Uffe Bergstrand: "Det går ju inte stå och skrika könsord på ett torg längre"
4:17 min

Omåttligt populära Kalmarbandet 2 Blyga Läppar slår på stort för fansens skull. Till våren chartrar man en hel Finlandsfärja för en tjugofyratimmarsfest.

2 Blyga Läppar startade som en kul grej; som ett partyband med ekivoka texter långt över gränsen för vad som anses rumsrent. Bandet har skaffat sig en enorm popularitet och efter hand valt att formulera om sig för att kunna inta större scener.

– Vi spelar på större och större ställen. Det går ju inte stå och skrika könsord på ett torg längre, säger sångaren Uffe Bergstrand som skriver alla texter.

Efter att ha varit runt i hela landet och spelat, vill vi nu ta 2 Blyga Läppar ett steg längre.

Samtidigt har den enorma populariteten kommit trots de vulgära texterna. Publiken verkar acceptera bandet som det är.

– Det är ingen politik i de här texterna utan är bara för den roliga sakens skull. Vi har inga sexistiska åsikter så det behöver man inte läsa in.

Våren 2018 tänker 2 Blyga Läppar hyra en Finlandsfärja för att dra ut på en dygnslång kryssning tillsammans med fansen. Trots att biljetterna inte officiellt är släppta, är tillställningen snart fulltecknad.

– Det ska bli en kanonskiva på sjön. Efter att ha varit runt i hela landet och spelat, vill vi nu ta 2 Blyga Läppar ett steg längre. Men det krävs ganska mycket. Vem som helst kan inte sparka in dörren och säga att vi ska ha fest här på färjan.

Tackade nej till Melodifestivalen

2 Blyga Läppar är generellt måna om att göra saker på sitt eget vis. När man fick frågan om att göra låten "Håll om mig hårt" i Melodifestivalen, tackade man nej. Istället fick Panetoz göra låten och tog den till final 2016.

– Vi fick inte ändra något, varken i text eller musik, för att det skulle bli mer party på vårt sätt. Då avböjde vi medverkan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".