Delegater från Studenttriathlon och Destination Kalmars representanter möttes på Larmtorget
Delegater från Internationella Studentidrottsförbundet kom till Kalmar för att träffa personal från Destination Kalmar. Foto: Lennart Palm/Sveriges Radio
Kalmar

Kalmar laddar för ny triathlontävling nästa år

Cecilia Olsson: Väldigt roligt att det kommer studenter från hela världen hit"
1:02 min

Nästa år får Kalmar ytterligare en triathlontävling. Första september 2018 avgörs Student-VM i triathlon på Kalmars gator och i Systraströmmen.

På torsdagen var representanter för internationella studentidrottsförbundet i Kalmar för att kolla på banan bland annat.

Pauline Hamonic från Internationella studentidrottsförbundet FISU sa att det känns tryggt att komma till Kalmar med tävlingen eftersom det finns så mycket erfarenhet här av att arrangera Ironman.

Jag hoppas att det här ska bli en tävling som syns och märks i Kalmar och som visar att studenterna här är en viktig del av staden.

Vid sitt besök på torsdagen fick de se hur arrangörerna på plats tänker sig bansträckningen bland annat. Den blir annorlunda mot den stora Ironmantävlingen, för här handlar det om en sprinttävling med betydligt kortare distanser, så det mesta kommer att ske i centrala Kalmar.

– Jag hoppas att det här ska bli en tävling som syns och märks i Kalmar och som visar att studenterna här är en viktig del av staden, säger Cecilia Olsson som är tillförordnad generalsekreterare i Sveriges Akademiska idrottsförbund som, tillsammans med Destination Kalmar, ansökte om att få tävlingen till Sverige i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".