Kalmar HC:s logga och mannen bakom sponsorn Kambua International, Stefan Sandström.
Kalmar HC har skrivit ett miljonavtal med Stefan Sandströms bolag Kambua International. Foto: Annelie Frank/Sveriges Radio
Kalmar

Kalmar HC:s sponsor har stora skatteskulder

Vår nyhetssändning 8.30: Kalmar HC:s sponsor har skatteskulder
1:06 min

Kambua International, spelbolaget som ska sponsra hockeylaget Kalmar HC, har en skatteskuld på drygt 6,5 miljoner kronor. Detta enligt ett omprövningsbeslut som Skatteverket fattade i mars i år.

Enligt Skatteverket ska företagets verksamhet betraktas som enskild firma och eftersom flera avtal är skrivna i Sverige med svenska kunder ska bolaget betala skatt i Sverige, det skriver Barometern idag.

Enligt Skatteverkets utredning har det hittills inte betalats ut någon avkastning till kunderna som har investerat i bolaget, däremot har ägaren Stefan Sandström själv fört över drygt 6 miljoner kronor till ett privat bankkonto.

Han har dessutom uppgett för Skatteverket att den spelrobot som företaget utvecklar ska tas i bruk först i januari nästa år, vilket innebär att det inte är någon verksamhet igång.

Som P4 Kalmar berättade i torsdags är tanken att Kalmar HC ska sponsras med med pengar som Kambua International har tjänat genom att placera andras pengar i spelbranschen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".