Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Så funkar det vid Världens barn-loppet

Uppdaterat torsdag 2 oktober 2014 kl 07.49
Publicerat onsdag 4 oktober 2017 kl 11.06
Spring in ditt bidrag till Världens barn-loppet.

På lördag 7/10 är det dags för välgörenhetsloppet i Kalmar till förmån för Radiohjälpens insamling för Världens barn. Vi har samlat ALLA frågor om och kring loppet på ett och samma ställe här på sverigesradio.se/kalmar!

Här har vi samlat alla uppgifter om Världens barn-loppet 7/10. Om det är någon information du saknar så kan du e-posta peter.bressler@sverigesradio.se så lägger vi upp även den.

Hela behållningen går till Världens Barn!

Alla pengar som samlas in i samband med loppet går till Radiohjälpens insamling för Världens barn. 

Efteranmälan

Vi stänger anmälan på webbplatsen klockan 18 torsdagen den 5 oktober. Efteranmälan till loppet görs sen på plats på Guldfågeln Arena under fredagen mellan klockan 12-18 och på lördagen från klockan 8.30. 

Banans sträckning

Vi startar kl. 11.00 utanför Guldfågeln arena. Startområdet ligger på arenans västra sida, mot flygplatsen. Sedan blir det en härlig motionsrunda på 4,5 kilometer via gångbron över E22, mot Berga centrum och tillbaka. Målgången är inne på Guldfågeln arena där du tas emot av våra speakers Helmi och Ingrid. De ska tillsammans med sin pappa Johan Signert intervjua flera av er som kommer i mål. Karta över hur loppet går hittar du på varldensbarnloppet.se

Uthämtning av nummerlappar

Du som har möjlighet bör hämta din/dina nummerlappar mellan kl. 12-18 på fredag. Annars öppnar vi för uthämtning på lördag kl. 8.30 och fram till loppets start. Ett tips är att du som kan hämtar din nummerlapp så tidigt som möjligt då det är många nummerlappar som ska hämtas ut av sina ägare under förmiddagen.

Omklädning och dusch

Det finns möjlighet att klä om på Guldfågeln arena. Omklädningsrummen som används är ungdomsomklädningsrummen på arenans norra gavel. Fråga någon funktionär om du inte hittar dit!

Uppvärmning

Vid cirka 10.45 kommer vi värma upp till musik med gänget från Friskis och Svettis. 

Underhållning med Elisia och Trofast 

Klockan 10.30 blir det underhållning på scenen vid startområdet utanför Guldfågeln arena. Johan Signert håller i trådarna och presenterar 12-åriga sångfågeln Elisia Sundén från Färjestaden och rapparen Trofast.

Föreläsning - Ta fram kraften

Hur ska vi kunna ta fram kraften i skolan, på jobbet, hemma och i löparspåret? Om detta pratar kommunikationskonsulten Göran Persson på arenan kl 09.30-10.30. Ingen föranmälan krävs. Gratis inträde. Arrangör Smålandsidrotten och Landstinget. https://www.gpforandring.se/uploads/Ta%20fram%20kraften!.pdf

 

Prata hälsa

Kom och prata hälsa med fysioterapeut, hälsoinspiratörer från 1177, primärvård, psykiatri och rehabilitering. Gör din egen hälsoplan, tävla och finn friskvårdsprodukter. Du kan också få energi av hälsobars- gjorda i köket med "Sveriges bästa sjukhusmat"

Röris för de minsta

Är 4,5 km för långt för att springa för de allra minsta barnen finns möjlighet till rolig rörelseglädje med hjälp av ett rörelseprogram. Arrangör Friskis & Svettis.

Fri resa med KLT till loppet!

Alla som anmält sig till loppet erbjuds åka buss eller tåg gratis med Kalmar länstrafik till Guldfågeln arena. Visa upp din bekräftelse (som du får via mejl när du anmäler dig) tillsammans med legitimation för busschauffören eller tågvärden vid ombordstigning. För hemresan går även nummerlappen att använda tillsammans med legitimation. 

Parkering

Vi rekommenderar alla er som kommer med bil till loppet att parkera vid Gastens parkeringsplats där det finns gott om parkeringar. Parkeringen ligger norr om arenan vid konstgräsplan och träningsplaner. Du kommer dit genom att svänga in på Nanne Bergstrands gata. Följ skyltningen när du kommer fram till arenan. 

Mellanmål till alla deltagare

Alla som genomför loppet kommer få en liten påse med dryck och frukt. Barnen kommer att få en medalj och diplom.

Kaffe och bulle

På området kommer det finnas möjlighet att genom att lägga en valfri peng i våra insamlingsbössor köpa en kopp kaffe och en slät bulle. 

Samlade hålltider för Världens barnloppet

Fredag 6/10

Kl. 12.00-18.00 Uthämtning av nummerlappar vid Guldfågeln arenas östra sida - mot E22.

Lördag 7/10

Kl. 8.30 Efteranmälning på Guldfågeln arena. Du som inte anmält dig eller betalat kan göra det. Uthämtning av nummerlappar för dig som är föranmäld.

Kl. 8.30 Startområdet öppnas upp med utställare från Landstinget, Hjärtsäkra Kalmar (HLR), polisen, räddningstjänsten, KLT, Friskis & Svettis, Röda Korset, mfl.

Kl. 9.30 Hur tar vi fram kraften i skolan, på jobbet och i löparspåret? Kommunikationskonsult Göran Person ger dig tips. Gratis inträde.

Kl. 10.00 Musik av dj Stefan Andersson 

Kl. 10.30 Underhållning med Elisia Wahlgren och Trofast.

Kl. 10.45 Uppvärmning med Friskis & Svettis vid startområdet utanför arenan.

Kl. 10.55 Nedräkning!

Kl. 11.00 Start.

 

Anmälningsstopp på torsdag 5/10 kl. 18 

För att vi ska ha en rimlig chans att få i ordning anmälningar, nummerlappar och betalningar till loppet så är vi tvungna att stänga anmälan via varldensbarnloppet.se kl. 18 torsdagen 5/10. Efter det så går det endast att anmäla sig på plats vid Guldfågeln arena.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".