En mobiltelefon. Foto: Alexander Jungå/Sveriges Radio
Foto: Alexander Jungå/Sveriges Radio
Kalmar län

"De allra flesta mottagarna tycker ju inte om de här bilderna"

Författaren Caroline Hainer om dickpics: De flesta känner någon form av obehag.
2:24 min

Journalisten och författaren Caroline Heiner fick ta emot så kallade dickpics själv, hon blev fundersam över fenomenet och satte ihop tio essäer till boken "Män visar kuken för mig".

Kvinnor som får ta emot penisbilder i sin mobil, så kallade dickpics, har vi hört om senaste tiden. Nu senast råkade artisten Ida Gratte i Kalmar ut för det här.

Författaren Caroline Hainer började fundera över det här fenomenet efter att själv ha fått ta emot bilder av det här slaget.

– Det här är jätte- jättevanligt och då tänkte jag att det här är ett fenomen, det här måste vi undersöka, berättar Caroline Hainer.

Enligt henne är det singeltjejer aktiva på dejtingsajter som får ta emot flest dickpics.

– De allra flesta mottagarna tycker ju inte om de här bilderna de blir inte alls särskilt glada eller känner sig uppvaktade. De flesta känner någon form av obehag, menar Caroline Hainer.

I henne essäer undersöks de bilder som är oombedda. De skickas enligt Caroline Hainer för att uppvakta, för att vissa att man vill ha sex, men i brist på detta, bara för att visa upp sig och i sista hand för att få en reaktion.

Det är alltså inte särskilt givande i ett uppvaktningssyfte att skicka en penisbild menar Caroline Hainer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".