Fredrik Lindgren
Fredrik Lindgren. Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT
Sporten P4 Kalmar

Ingen operation för ryggskadad Fredrik Lindgren

Månader av rehab väntar
1:07 min

En ryggkota bröts när Dackarnas Fredrik Lindgren kraschade i fredags och lång rehabilitering väntar. Men han slipper operation.

Dackarnas lagkapten kraschade våldsamt vid en ligamatch i England i fredags. Olyckan inträffade i Fredrik Lindgrens femte heat när han krockade med Kenneth Bjerre.

Besked kom redan i helgen om att säsongen var över för Lindgren på grund av ryggskadan och han har legat kvar på sjukhus i väntan på röntgen.

Wolverhamptons manager Peter Adams bekräftar att en kota högt upp i ryggen är bruten men säger till BT Sport att det inte behövs någon operation. Däremot ska ett speciellt ryggskydd prövas ut vid sjukhuset i Manchester innan svensken får åka hem.

Rehabtiden blir lång och räknas i månader, inte i veckor, men även om skadan är allvarlig så var det millimeter från att sluta mycket värre, säger Adams vidare.

Fredrik Lindgrens svenske lagkamrat Jacob Thorsell skadade sig i ryggen några dagar tidigare och har även han en bruten kota i ryggen. Den sitter längre ner på ryggraden och han kommer opereras under tisdagen i Birmingham för att sedan kunna flygas hem till Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".