David Elm står i en trapp.
David Elm. Foto: Malin Flodén/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

"Som att jobba varje dag men inte få vara med på julfesten"

David Elm om att vara skadad och titta på KFF från sidan
3:16 min

Att kämpa om samma plats i laget, det är vardag för fotbollsspelare. För David Elms del upplever han att lagkamraterna i Kalmar FF stöttar varandra, alla vet hur det är att vara skadad.

David Elm tränar med Kalmar FF just nu, hans huvud har vid upprepade tillfällen tidigare utsatts för smällar på planen:

– Det har blivit så efter den senaste smällen mot huvudet. Det har blivit några stycken nu.

Hur tacklar man att inte få vara med på match?

– Det är lite tufft mentalt faktiskt, det är som att ha ett jobb och gå och jobba varje dag men inte få vara med på julfesten. Lite så fungerar det, men på något sätt har man vant sig vid att en fotbollskarriär är upp och ner. Nu mot slutet har det varit mest ner för min del och man får acceptera det och kämpa på så gott det går.

Att acceptera det här är många gånger svårt. Det gäller att vara extremt stark mentalt för att kunna komma tillbaka hela tiden. För David Elms del menar han att det är så här fotbollen fungerar och nånstans har han som fotbollsspelare accepterat villkoren redan från början.

Villkor som innebär att laget ska vinna och lagkamrater vill ha samma plats på planen. Att då hålla ihop laget är ett måste och för Kalmar FF:s del handlar mycket om alla är medvetna om villkoren för ett liv som fotbollsspelare menar David Elm.

– Nu har vi väldigt många trevliga och duktiga spelare, vi är en väldigt bra och tajt grupp så det är inga problem här. Då har det varit värre på andra ställen jag varit. Här har det funkat väldigt bra måste jag säga. Alla är stöttande och alla vet vad ett fotbollsliv innebär.

Du står på 199 allsvenska matcher, hur sugen är du på att få en till?

– Jag hoppas att jag kan bli inbytt någon minut i alla fall i någon av de återstående matcherna. Det är en liten stolpe.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".