Anna Björnholm framför sin butik Ica Södertorn
Anna Björnholm Ica Södertorn i Oskarshamn Foto: Lennart Palm
Oskarshamn

Råndrabbad handlare vill kunna känna trygghet

Anna Björnlund: Vi pratar jättemycket nu
1:58 min

Idag höll Ica Nära på Stengatan i Oskarshamn öppet som vanligt efter gårdagskvällens rån. Men ägaren Anna Björnholm menar att nu är det dags för kommunen att sätta in väktare att patrullera gatorna.

– Vi måste kunna känna trygghet igen och då skulle det kännas bra med att se väktare på gatorna här, säger Anna Björnholm.

Måttet är rågat efter åtta rån den senaste tiden i och omkring Oskarshamn och varje gång är det småbutiker som drabbas. För Anna Björnholm och hennes personal var det andra gången på bara några månader som de fått in maskerade rånare med vapen i butiken.

– Jag har jobbat i butik i 30 år nu och har aldrig varit med om att bli rånade. Inte förrän nu och då sker det två gånger på  kort tid. Det är dags att kommunen sätter in väktare nu så vi kan känna oss trygga igen.

Men det kommer inte att hända. Kommunalrådet Peter Vretlund menar att det skulle vara att ta över polisens arbete och det ska kommunen inte göra.

– Jag är arg och ledsen över det som hänt men att sätta in väktare nu vore fel. Jag har fullt förtroende för att polisen kommer att lösa det här, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".