Karin Berggren. Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio
Karin Berggren uppmanar föräldrar till nyfikenhet. Foto: Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio
Kalmar

Elever dödshotade via sociala medier

Karin Bergren, rektor: "Dom har en skrämmande känsla"
3:44 min

Två elever på Lindöskolan i Kalmar har fått ta emot hot om att de ska dödas på sin skola. Hoten har kommit via sociala medier.

Hoten har också uttalats i klotter på skolan. Det är anmält till polisen. Under tisdagen fanns en polis på skolan för att prata med eleverna. De utsatta eleverna får extra stöd och socialen är inkopplad.

– Vi har pratat mycket om sånt här på vår skola, säger rektorn Karin Berggren. De hotade får bra stöd av sina kamrater på mellanstadiet och vi i skolledningen försöker också stödja dem och föräldrarna på olika sätt.

Föräldrar uppmanas att ta bort appar i barnens telefoner, till exempel Sarahah, där man anonymt kan kommentera och skriva inlägg.

– Barnen är oftast steget före oss vuxna när det gäller sånt här. Men jag uppmanar föräldrar att vara aktiva. Det ska vara lika naturligt att fråga om hur haft du haft det, som det är att fråga hur du haft det på nätet i dag, säger Karin Berggren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".