Lena Hallengren på Skogshagaskolan i Västervik. Foto: Leif Johansson/Sveriges Radio.
1 av 2
Lena Hallengren. Foto: Leif Johansson/Sveriges Radio.
Anders Åkesson står framför en röd vägg
2 av 2
Anders Åkesson Foto: Silvia Rydberg/Sveriges radio
Kalmar län

S och C presenterar sina riksdagslistor

Med ett knappt år kvar till valet börjar partierna nu bli klara med nomineringsarbetet till Riksdagslistorna. Idag presenterade Socialdemokraterna och Centerpartiet sina förslag.

Det är valberedningen för Socialdemokraterna i Kalmar län som har lämnat sitt förslag till riksdagslista inför valet 2018.

Listan toppas av Lena Hallengren, Kalmar. Två är nuvarande kommunalrådet i Västervik Tomas Kronståhl. Trea är Laila Naraghi som ersatte Håkan Juholt under nuvarande mandatperiod.

På fjärde och femte plats finns Björn Petersson, Torsås och Nermina Mizimovic, Hultsfred.

Definitivt beslut om listan tas på partiets distriktsstämma den 25 november.

Centerpartiet klubbar sin lista på lördag

Centerpartiet i länet klubbar redan på lördag sin riksdagslista. Det görs på distriktsstämman.

I dag presenterade partiet de namn som ska stå med. Toppar listan gör inte helt oväntat veteranen Anders Åkesson. Tvåa är kommunpolitikern Ingela Nilsson Nachtweij från Vimmerby. Fjärdenamnet är Karin Helmersson som idag är ombudsman för partiet i länet och fjärdenamn är Jaafar Al Jabiri från Kalmar och femma Åsa Felix Evebrand från södra Öland.

Centerpartiet har haft bra siffor på senare i tid i opinionsmätningarna och hoppas att kunna få åtminstone ett mandat till i Kalmar län idag har de ett mandat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".